Hier en nu

Theatergezelschap ‘Het Reservaat Speelt’ is inmiddels een begrip in Den Haag. Als amateurtoneelgezelschap met een professionele instelling organiseren wij jaarlijks een vrolijke voorstelling die elke keer weer mag rekenen op een uitverkochte zaal! Ons publiek is divers, maar komt voornamelijk uit de wijken Benoordenhout, Statenkwartier, Archipel en Belgisch Park. In onze voorstelling steken we altijd de draak met ons eigen bubble-gedrag.


Het bestuur is als volgt samengesteld: 

Christine André de la Porte (voorzitter)
Elian van der Zijden (secretaris)
Anja Canters (fiscus)
Karin Schaub (productie)
Mechteld Schelberg (toneel)

Historie

Het Reservaat Speelt vindt zijn oorsprong in 1971 wanneer Yvonne Patijn-Dijckmeester besluit een eigen toneelgroep te vormen met een aantal vrienden en vriendinnen, die met name uit Voorburg en de Haagse wijk Benoordenhout kwamen. Het bleek een succes dat voor herhaling vatbaar was.

In 1974  is de stichting VOBENO (refererend aan Voorburg en Benoordenhout) opgericht. Er werd onder andere gespeeld in Pulchri en Diligentia. 

Na een minder actieve periode is in 2014 de stichting nieuw leven ingeblazen en wordt er nog steeds, met een groep van vrienden en bekenden met liefde voor toneel, gespeeld onder de naam Het Reservaat Speelt.

Vele geslaagde premières verder speelt Het Reservaat Speelt, met inmiddels gevestigde reputatie, nog altijd met veel plezier  een jaarlijkse voorstelling.